آموزش مولتی متر دیجیتال

چنانچه شما هم در حوزه ی ماینینگ و ارزهای دیجیتال فعال باشید، حتما می دانید که ماینرها و قطعات آنها نیاز به تعمیر، بررسی و سرویس های دوره ای دارند. و برای انجام این موارد شما نیاز به ابزارهای خاصی مانند مولتی متر دیجیتال دارید. در صورتی که تعمیرکار ماینر باشید، این مسئله اهمیت بسزایی پیدا خواهد کرد.

برای استفاده ی راحت تر شما کاربران عزیز، مطلب زیر که در رابطه با آموزش مولتی متر دیجیتال است را ارائه داده ایم. با مطالعه ی این مقاله، آموزش کار با مولتی متر انبری را نیز خواهید دید. در صورت عدم رفع مشکل و یا هرگونه سوال در این خصوص، با دپارتمان مگاماینر .(مرکز تخصصی تعمیر ماینر و ارائه دهنده ی تمامی خدمات ماینینگ) تماس بگیرید.

مولتی متر دیجیتال چیست؟

مولتی مترهای دیجیتال کمیت‌های اندازه گیری شده را به صورت رقم و یا ارقامی ‌بر روی صفحه نمایشگر خود، نشان می‌دهند و معمولاً واحد کمیت اندازه گیری شده را نیز نمایش می‌دهند. نمونه ای از آموزش مولتی متر دیجیتال که در ویدئوی زیر توسط مگاماینر ارائه شده است را ببینید.

کلمپ متر چیست؟

کلمپ متر نیز ابزار مهمی برای مهندسین برق، جهت اجرای تست های کاربردی تاسیسات الکتریکی مثل تست ولتاژ و جریان و مقاومت و دیود و فرکانس و … می باشد. البته در اندازه گیری هر کدام از کمیت های الکتریکی، به روش های متفاوتی کاربرد دارد، که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد. این دستگاه نسبت به مولتی متر مزایا و معایبی دارد که در متن مقاله توضیح خواهیم داد.

تفاوت ها و شباهت های عملکرد مولتی متر دیجیتال و کلمپ متر

این دو ابزاردارای امکانات مشابهی می باشند و در روش اندازه گیری مقاومت، ولتاژ و انجام تست های فرکانس، دیود و ظرفیت خازنی و …. تقریبا مشابه یکدیگر عمل می کنند. تفاوت اصلی آن دو در روشی است که برای اندازه گیری جریان و میزان سنجش جریان استفاده می شود.

جهت محاسبه جریان عبوری از سیم حامل جریان، با استفاده از مولتی متر. باید بخشی از سیم را قطع نموده و دو سر پروب را به دو سر سیم قطع شده وصل کنیم. و مولتی متر را به صورت سری در مدار قرار دهیم تا جریان را محاسبه نماید. اما در سنجش جریان با استفاده از مولتی متر کلمپی نیازی به قطع مصرف کننده نمی باشد. و صرفا با استفاده از باز کردن دهانه کلمپی، سیم را داخل حلقه قرار داده و دستگاه از طریق روش القای مغناطیسی، میزان جریان را می سنجد.

مورد مهم دیگر، محدودیت مولتی مترها در میزان جریان محاسبه شده است. به این علت که مولتی مترها نهایتا تا 20 آمپر را می سنجند. چنین مشکلی در کلمپ متر برطرف شده و می‌توانید با استفاده از آنها حتی تا 3000 آمپر را محاسبه کنید. قطعا این مزیت می تواند به ما در استفاده از این دستگاه در تاسیسات صنعتی و کارخانجات بزرگ  و پتروشیمی و صنایع فولاد و …. کمک شایانی کند.

 

آموزش مولتی متر دیجیتال و آموزش کار با مولتی متر انبری

 

مقایسه ی مولتی متر دیجیتال و کلمپ متر

مورد قابل توجه دیگر، اینکه در هنگام استفاده از مولتی متر کلمپی نیازی به برقراری تماس الکتریکی با سیم حامل جریان نیست. این مورد نیز می تواند باعث افزایش ایمنی افراد و کاهش آسیب پذیری دستگاه شما بشود. در مقایسه ی این مورد نیز مولتی متر دقیقا برعکس کلمپ متر عمل می کند.

اما دانستن این نکته نیز خالی از لطف نیست که کلمپ مترها به خصوص در مدل های بالای هزار آمپر، توانایی اندازه گیری جریان های بسیار پایین در حد mA را ندارند. از طرفی نیز برای سنجش جریان در مورد قطعات کوچک بردهای الکترونیکی کارایی ندارند. و همچنین در مکان های کوچکی که دارای تعداد کابل های زیادی باشد به دلیل کلمپ های نسبتا بزرگ شرایط اندازه گیری را سخت می کنند. پس در این گونه مواقع استفاده از مولتی متر موثر تر واقع می شود.

در این صورت باید توجه کنیم که مولتی متر دیجیتال و مولتی متر کلمپی (یا همان کلمپ متر) هر کدام دارای مزایا و معایبی نسبت به هم می باشند. این ما هستیم که با توجه به خصوصیات هر دستگاه و مکانی که می خواهیم از آنها استفاده کنیم ابزار مورد نظر را انتخاب کرده تا نتیجه درست بگیریم.

آموزش مولتی متر دیجیتال و آموزش کار با مولتی متر انبری

در هر مزرعه ارزدیجیتال یک مولتی متر لازم است. ولتاژ ورودی ماینر باید در محدوده‌ی ۲۰۵ تا ۲۳۰ ولت (AC) باشد. همانطور که در کلیپ زیر مشاهده می کنید. در مدل اول مولتی متر مورد استفاده، با چرخاندن سلکتور و تنظیم آن روی ولتاژ AC کار خود را آغاز کنید. اما در مدل دوم، ابتدا باید دستگاه را روی ولتاژ تنظیم کرده و بعد با زدن کلید فانکشن، از حالت DC  بهAC  تبدیل کنیم. در ادامه با استفاده از پراپ ها، که قطب منفی را به COM و قطب مثبت را به INPUT وصل می کنیم، ولتاژ ورودی ماینر را اندازه گیری می نماییم. (که از طریق دو سر کانکتور پاور صورت می گیرد).

 

آموزش مولتی متر دیجیتال و آموزش کار با مولتی متر انبری

 

برای اندازه گیری جریان مصرفی ماینر نیز، هنگامی که ماینر را روشن کردید تا زمانی که به هشریت نهایی خود برسد، به مرور مصرفش بیشتر می شود. برای سنجش آن، مولتی متر را روی حالت اندازه گیری جریان AC گذاشته و سیم فاز یا نول را از توی کلمپ رد می کنیم. عددی که روی نمایشگر می بینید، جریان مصرفی ماینر در همان لحظه می باشد.

 

برای امتیاز این نوشته کلیلک کنید!
[ کل: 0 - میانگین: 0 ]

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *