فهرست عناوین
تعمیر هش برد +Antminer L3 یکی از دغدغههای استخراجگران است و بسیاری از آنها بهدنبال راهحل تعمیر این ماینر در خانه خود هستند. اگر شما هم یکی از آن ماینرها هستید و میخواهید هش برد چنین دستگاهی را تعمیر کنید، مقاله امروز مختص شماست. شما به راحتی با خواندن دستورالعملهای زیر و عمل به آنها، میتوانید، تعمیر هش برد +Antminer L3 خود را انجام دهید. بدین ترتیب ماینر شما درست مثل روز اول کار خواهد کرد.
وسایل مورد نیاز برای تعمیر هش برد +Antminer L3
- آهن لحیمکاری ترموستات 350 تا 450 درجه سلسیوس. برای پَچهای کوچک از نوک تیز لحیم استفاده کنید.
- تفنگ حرارتی برای جداسازی و لحیمکاری چیپ؛ در صورت جوش آوردن PCB، از دادن گرمای طولانی پرهیز کنید.
- منبع پاور APW3 با 12 ولت و خروجی حداکثر 133 آمپر برای تست هش برد.
- مولتیمتر، موچین و تستر هش برد +L3 (ترجیحا اسیلوسکوپ).
- پودر جرمگیری، آب تمیز برای شستشو و الکل بیآب را درنظر داشته باشید. از آب برای تمیز کردن ظاهر کار پس از تعمیر و همچنین پاک کردن باقیمانده اجزا استفاده میکنیم.
- آسیاب، شابلون و کرم قلع. قلع را پس از تجدید برای چیپها به کار میبریم.
- چسب رسانای گرما با رنگ مشکی (3461)، برای چسباندن کولینگ فین (باله خنککننده) پس از انجام تعمیرات.
ملزومات تعمیر هش برد +Antminer L3
- پرسنلی با دانش بسیار خوب در زمینه الکترونیک با بیش از 1 سال تجربه و تسلط در کپسولهسازی QFN و تکنیکهای لحیمکاری از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
- پس از انجام تعمیرات، کار را بیش از 2 بار بررسی کنید و دقت داشته باشید که نتیجه مدنظر بهدست بیاید.
- مراقب تکنیکهای مورداستفاده باشید. مطمئن شوید که هیچ تغییر واضحی پس از تغییر هرگونه اتصالات، در شکل PCB به وجود نیاید. جریان و مدار کوتاه باز و گمشده را در اجزا بررسی کنید.
- پارامترهای نرمافزار تست مربوطه و تستر هش برد را مورد بازبینی قرار دهید.
- به ابزار و تسترها توجه داشته باشید.
اصل و ساختار تعمیر هش برد +Antminer L3
+L3 از 12 دامنه ولتاژ که بهصورت سری به هم متصل شدهاند، برخوردار است. هرکدام از 12 دامنه نیز 6 چیپ BM1485 دارد. بدین ترتیب کل برد متشکل از 72 چیپ BM1485 است.
چیپ BM1485 از دیودهای کاهش ولتاژ داخلی بهره میبرد که از طریق پینِ معین چیپ، تعیین میگردد.
+25M ،L3 اسیلاتور مونوکریستالی دارد که بهصورت سری متصل هستند که از اولین چیپ تا آخرین عدد آن در حال عبور هستند.
+L3 کولینگ فینهای مستقلی در پشت هر چیپ نیز دارد. SMT paster در جلو و عقب، پس از تست اولیه با استفاده از چسب حرارتی در پشت IC فیکس میشود. پس از انجام هر تعمیر باید مجددا با چسب حرارتی در پشت IC در تمامی نقاط، فیکس شود.
اگر از دانش تعمیر خاصی بهرهمند باشید، زمانی که +Antminer L3 شما خراب میشود جای هیچ نگرانی نیست. میتوانید ابزار و تجهیزات لازم برای تعمیر را خریداری کنید تا شخصا تعمیرات را انجام دهید. بدین ترتیب پول کمتری را در نتیجه خرابی ماینر از دست میدهید و ضررها را به حداقل میرسانید.
قطعات یدکی و ابزار لازم برای تعمیر هش برد +Antminer L3
- لحیمکاری قسمت ANLIXIN-862D
- ابزار قلع انت ماینر اسیک BM1485
- لیسه قلع
- خمیر لحیمکاری فلاکس (Flux)
- خمیر لحیمکاری با دمای پایین
- +Fluke 15b
- چسب حرارتی انت ماینر
تحلیل نکات کلیدی
برای اینکه بتوانید تحلیل دقیقی داشته باشید، باید چند اصل را درنظر داشت.
در نمودار جریان زیر، پنل سیگنال +L3 را مشاهده میکنید
جریان سیگنال CLK توسط اسیلاتور کریستال Y1 25M تأمین و از چیپ شماره 1 به چیپ شماره 72 ارسال میگردد. در حالت استندبای و محاسبه، هر دو ولتاژ 0.9 ولت هستند. جریان سیگنال TX (CI, CO)، (پین دهانی) IO mouth pin 11 در داخل از چیپ شماره 1 به چیپ شماره 72 ارسال میشود. زمانی که سیم IO متصل نیست، ولتاژ 0 ولت و در زمان محاسبه، 1.8 ولت است.
جریان سیگنال RX (RI, RO) از چیپ 72 به چیپ 1 باز میگردد و سپس از پین دهانی 12 IO به کنترل پنل بازگشت دارد. زمانی که سیگنال IO وصل نیست، ولتاژ 1.8 ولت و در زمان محاسبه نیز 1.8 ولت است. جریان سیگنال B (BI, BO)، سطح الکتریکی را از چیپ 1 تا چیپ 72 پایین میآورد.
زمانی که سیم IO وصل نیست یا در حالت استندبای قرار دارد، ولتاژ 0 ولت و میزان آن در زمان محاسبه نیز 0.3 نشان داده میشود. جریان سیگنال RST، پین دهانه IO 15، از چیپ 1 به چیپ 72 ارسال میشود. وقتی سیگنال IO وصل یا در حالت استندبای است، 0 ولت و در حین محاسبه، 1.8 ولت میشود. دقت داشته باشید که برای تعمیر هش برد +Antminer L3 باید تمامی نکات را با دقت بسیار بالایی انجام دهید.
- مدارهای دارای مشکل در جلوی هش برد +L3 میبینید
- تست نقاط میان چیپها پس از تقویت، همان طور که در تصویر نشان داده شده است.
در تعمیر هش برد +Antminer L3، سرراستترین روش برای پیدا کردن مشکل دستگاه، تست کردن نقاط میان چیپها است. ترتیب هش برد +L3 نیز بدین شرح است:
RST, B0, RI (RX), C0 (TX), و سیگنال CLK
دامنه ولتاژ
کل برد، 12 دامنه ولتاژ دارد و هر دامنه از 6 چیپ بهره میبرد. این 6 چیپ در یک دامنه ولتاژ، منبع تغذیه برابری دارند و سپس بهصورت سری به دامنه ولتاژهای دیگر وصل میشوند. ساختار مدار به شکل زیر است که در تعمیر هش برد +Antminer L3 به شما کمک زیادی میکند.
تحلیل اصولی از چیپ تکی دامنه ولتاژ را در زیر مشاهده میکنید.
تصویری که در بالا مشاهده میکنید، توابع پین چیپ BM1485 است
در تعمیر، بیشتر ده نقطه تست موجود در جلو و عقب چیپ را چک میکنند. جلو و عقب چیپ نیز به ترتیب: CLK, CO, RI, BO, RST دارد. ولتاژ هستهای نیز شامل LDO-1.8 ولت، PLL-0.9 ولت، خروجی DC-DC و ولتاژ تقویتکننده 14 ولت میشود.
روش تست
- زمانی که سیم IO وصل نیست و میزان ولتاژ 12 ولت متصل است، خروجی DC-DC تنها باید 10 ولت باشد. در اغلب اوقات ولتاژ تقویتکننده حدود 14 ولت است. در میان نقاط تست، CLK باید 0.9 ولت، RI باید 1.8 ولت و ولتاژ دیگر اجزا هم باید 0 باشد.
- زمانی که سیم IO متصل است و کلید تست را فشار ندادهاید، ولتاژ تقویتکننده و DC-DC هیچ خروجی ولتاژی ندارند. زمانی که کلید تست را میزنید، PlC شروع به کار میکند. در آن زمان، DC-DC، ولتاژی را که برنامه تست ابزار تنظیم کرده است، خروجی کرده و ولتاژ تقویتکننده نیز شروع به کار میکند. سپس خروجیهای ابزار کار را آغاز میکنند و هش برد پس از محاسبات به حالت نانس برمیگردد. در این لحظه، ولتاژ نرمال هر کدام از نقاط تست در تعمیر هش برد +Antminer L3 باید به صورت زیر باشد:
- CLK: 0.9V
- CO: 1.6-1.8V. زمانی که ابزار، WORK را ارسال میکند، CO قطبیت منفی دارد. پس سطح DC پایین میآید و ولتاژهای گذرا 1.5 ولت میشوند.
- RI: 1.6-1.8V. در محاسبه، ولتاژ ناهنجار یا کم، موجب ناهنجاری هش برد یا هش ریت صفر میشود. BO زمانی که هیچ محاسبهای در کار نباشد، 0 ولت و در حین محاسبه، ضربات آن 0.1 تا 0.3 ولت است.
- RST: 1.8V. هر زمان که کلید تست ابزار را فشار میدهید، سیگنال ریست را مجددا تولید میکنید.
وقتی ولتاژ یا وضعیت هر بخش تست شده غیرطبیعی باشد، نقطه خطا را پیش از تست سایر نقاط بر اساس مدار پیدا کنید.
این نقاط را میتوانید در این لیست ببینید
سیگنال CLK: پین 23 داخل و پین 5 خارج. در زمان عبور از دامنه، پین 5 خارج، از طریق یک خازن 100NFای، به پین 23 چیپ بعدی وارد میشود.
سیگنال TX: پین 25 داخل، پین 4 خارج
RX: پین 3 برمیگردد، پین 26 خارج
BO: پین 27 داخل، پین 2 خارج
RST: پین 28 داخل، پین 1 خارج
هرکدام از ولتاژهای سیگنال از این چیپ، یعنی ولتاژ CORE، LDO-1.8 OV، PLL-0.9 V و غیره را تست کنید:
CORE: 0.8V – بهطور کلی، جریان کوتاه چیپ CORE از این دامنه ولتاژ موجب ناهنجاری ولتاژ میشود.
LDO-1.8O: 1.8V – LDO-1.8O جریان کوتاه یا باز این چیپ موجب ناهنگاری این ولتاژ میشود.
PLL-0.9: 0.8V – PLL-09V جریان کوتاه منبع تغذیه این چیپ از این دامنه ولتاژ نیز موجب ناهنجاری و عملکرد غیرطبیعی میگردد.
- شرایط عملکرد هش برد را حتما بررسی کنید. هش ریت این چیپ، حس گرما و غیره را بر اساس اطلاعات پنجره چاپی این ابزار تعیین کنید تا تعمیر هش برد +Antminer L3 را به درستی انجام دهید.
- دهانه IO: IO از پکیج دو خطی 2.0 PHSD 90 درجه پیچ 2 در 9 تشکیل شده است و معنی هر پین به شکل زیر است:
همان طور که در تصویر بالا میبینید
پین 1، 2، 9، 10، 13 و 14: GND
پین 3 و 4 (SDA, SCL): کابل باس 12C از DC-DC PIC، کنترل پنل را برای برقراری ارتباط به PIC وصل میکند. از این طریق، کنترل پنل میتواند اطلاعات PIC را بخواند و بنویسد. به همین ترتیب این پنل، وضعیت اجرای هش برد خود را کنترل میکند.
پین 5 (PLUG0): سیگنال شناسایی هش برد است. این سیگنال، مقاومت 10K را توسط هش برد تا 3.3 ولت افزایش میدهد. به همین دلیل هم این پین در زمان اتصال سیگنال IO، در سطح بالایی قرار دارد.
پین 6، 7 و 8 (A2, A1, A0): سیگنال آدرس PIC.
پین 11 و (TXD, RXD) 12: کانال هش ریت انتهای هش برد 3.3 است. این پین از طریق تقسیم ولتاژ مقاومتی به سیگنالهای TX (CO)، RX (RI) تغییر پیدا میکند. سطح الکتریکی تمام بخشهای انتهایی پین دهانه IO، حدود 3.3 ولت است و از طریق تقسیم ولتاژ مقاومتی به 1.8 ولت تبدیل میشود.
پین 15 (RST): انتهای 3.3 ولتی سیگنال ریست که از طریق تقسیم ولتاژ مقاومتی به سیگنال ریست 1.8 ولت RST تغییر مییابد.
پین (D3V3) 16: منبع تغذیه 3.3 ولتی هش برد. این 3.3 ولت توسط کنترل پنل تأمین میشود و عمدتا ولتاژ کاری را برای PIC تهیه میکند.
ولتاژ TX_IN، بر روی 1.8 ولت است.
ولتاژ RST_IN، بر روی 1.8 ولت است.
مدار تقویتشده 14 ولت
مسئولیت این بخش در تعمیر هش برد +Antminer L3 آن است که DC-DC بین 10 تا 10.4 ولتی را تقویت کرده و به 14 ولت برساند. اصل اول این بخش، تقویت 10 ولت و رساندن آن به 14 ولت از طریق منبع تغذیه U111 RT8537 است. سیگنال سوئیچینگ نیز توسط U111 ساخته شده و انرژی را از طریق اندوکتانس L1 ذخیره مینماید. سپس دیود اصلاح تقویتشده D100 برای C1072 شارژ میشود. به همین ترتیب 14 ولت الکترود مثبت C1072 در این بخش دریافت میشود.
تذکر: ناهنجاری ولتاژ مدار تقویتشده، معمولا باعث آسیب LDO دامنه ولتاژ از هش برد میشود. این ناهنجاری همچنین بهراحتی منجر به آسیب چیپ هم میگردد. ناهنجاری ولتاژ تقویت خود نیز توسط اکسیداسیون U111، R996 و R997 ایجاد میشود.
- DC-PIC: از PIC16(L)F1704 تشکیل شده است. دستگاه، اطلاعات فرکانس چیپ و ارزش ولتاژ هش برد را ذخیره میکند. ما از همین طریق میتوانیم ولتاژ خروجی DC-DC هش برد را کنترل نماییم.
مدار DC-DC از LM274025Q و لوله TPHR9003NL از CMOS تشکیل شده است.
نقاط تست ولتاژ ورودی DC-DC، دو انتهای ظرفیت خازنی C948 هستند. زمانی که ولتاژ DC-DC غیرطبیعی بود، اول از همه ثبات مقدار ولتاژ خروجی PIC و DC-DC را از طریق اطلاعات چاپی ابزار بررسی کنید. اگر متناقض بود، ظرفیت خازنی LM27402SQ را عوض کنید.
اگر DC-DC هیچ خروجی ندارد، بررسی کنید که آیا ولتاژ EN R13 و R14 حدود 1 ولت است یا خیر. ولتاژ R11، 12 ولت است. PIC در عملکرد نرمال خود قرار دارد یا میتواند 12C سیگنال کنترل پنل را بهصورت کاملا طبیعی دریافت کند. بدین ترتیب میتوانید در تعمیر هش برد +Antminer L3 خود موفق عمل کنید.
- 1.8V-LDO: از 1.8VLDO SPX5205M5_L_1_8 تشکیل شده است.
در تصویر زیر میبینید که SPX5205M5، پین 1 و 3 داخل، پین 5 1.8 ولت خارج است.
ولتاژ PLL-0.9 ولت، LOD-1.8 را از طریق تقسیم ولتاژ دو مقاومت میسازد.
مدار سنسور دما
چیپ سنسور دما از سنسور IC تشکیل شده است. این چیپ از پین 6 و 7 BM1485 عبور، سنسور دمای داخلی BM1485 را جمع و در نهایت از پین 15 و 16 BM1485 میگذرد. پس از آن نیز از طریق RI به FPGA کنترل پنل باز میگردد. اصول این قسمت را در تصویر زیر مشاهده میکنید.
پروسه تعمیر هش برد +Antminer L3
نمونه را میتوانید در قالب تصویر زیر مشاهده کنید.
- بررسی منظم: برد هدف را مشاهده کنید تا بتوانید هرگونه سوختگی، تغییر شکل یا جابهجایی فن کولینگ را پیدا نمایید. چنین مشکلاتی در اولویت قرار دارند. جابهجایی را میتوان با خارج کردن، شستن چسبهای قدیمی و چسبکاری دوباره پس از تعمیر حل کرد.
اگر هیچ مشکلی نبود، سپس امپدانس یا مقاومت ظاهری هر کدام از دامنههای ولتاژ را بررسی کنید تا ببینید که در مدار باز نقص وجود دارد یا خیر. این مرحله نیز در اولویت بعدی قرار دارد. بررسی کنید که هر دامنه به 0.8 ولت رسیده باشد و تفاوت ولتاژ هم از 0.05 ولت بیشتر نباشد. ولتاژ خیلی بالا یا خیلی کم، نشانگر عملکرد غیرطبیعی در دامنههای مجاور است.
در بررسی منظم، بررسی جریان کوتاه در صورت سوختگی چیپها یا در زمان روشن بودن پاور الزامی است. البته پس از آن باید چیپها را با باکسهای تست بررسی و بر اساس نتایجی که بهدست میآید، به یک نتیجهگیری کلی دست پیدا کنید.
بر اساس نتایج تست باکس، نقطه تست را از عملکرد نادرست چیپ بررسی کنید.
این عملکرد شامل موارد زیر است:
CLK IN OUT، TX IN OUT، RX IN OUT، B IN OUT، RST IN OUT. پس از آن به سراغ VDD، VDD0V8، VDD1V8 و غیره بروید.
- سپس برای تعمیر هش برد +Antminer L3 میتوانید ناهنجاری را با بخش پاور تشخیص دهید. شما میتوانید این کار را بر اساس جریان سیگنال پیش ببرید. اگر جریان سیگنال جدا از RX، بهصورت برعکس جریان را ارسال میکرد، یعنی از شماره 72 به شماره 1 و سیگنالهای CLK، C0، B0 و RST را رو به جلو ارسال میکرد، یعنی از شماره 1 به 72، ناهنجاری در عملکرد وجود دارد.
- زمانی که با انجام مراحل بالا توانستید چیپ مخرب را مشخص کنید، آن را مجددا لحیم نمایید. پودر جرمگیری را به اطراف چیپ بیافزایید، به پین چیپ گرما دهید تا آن را حل کنید و سپس چیپ را به آرامی حرکت و فشار دهید. بعد از آن باید پینهای چیپ و تابههای لحیمکاری را دوباره آسیاب کنید.
تذکر: بهتر است در این بخش تذکر دهیم که اگر لحیمکاری مجدد جواب نداد، باید چیپ را مستقیما عوض کرد.
- دو بار تست باکس را بر روی هش برد ثابت اجرا کنید. زمانبندی تست نیز بدین صورت است: اولین بار باید پس از تعویض یراق آلات و با برد خنک انجام شود. بار دوم باید چند دقیقه بعد و با برد کاملا خنک انجام گیرد. فاصله بین دو تست هیچ تأثیری بر روی کار ندارد. برد تعمیرشده را کنار بگذارید و با برد دیگری کار خود را ادامه دهید. سپس با برد دوم و ثابت، به برد اول برگردید.
- نوع نقص را پس از تعمیر ثبت کنید؛ مخصوصا مدل، موقعیت مکانی و دلیل خرابی. ثبت این اطلاعات، بازخورد تولید، CS و R&D را بهبود میبخشد.
- پس از ثبت، فرایند آببندی را هم به دقیقترین شکل ممکن انجام دهید.
انواع نقص و خرابی در تعمیر هش برد +Antminer L3
خرابیهای معمولی را در تعمیر هش برد +Antminer L3 درنظر بگیرید.
۱. امپدانس نامتعادل بین چندین دامنه ولتاژ
زمانی که امپدانس دامنههای مشخصی از حالت طبیعی منحرف شود، دامنههایی که دارای ناهنجاری هستند، دچار جریانهای کوتاه و باز میشوند. احتمال زیادی وجود دارد که چیپها دلیل این ناهنجاری باشند. سه چیپ در هر دامنه ولتاژ وجود دارد. مشکل میتواند تنها یکی از آنها باشد. امپدانس زمین هرکدام از چیپها را بررسی و مقایسه کنید تا نقطه ناهنجاری را یافته و بدین ترتیب، چیپ خراب را مشخص نمایید.
در صورت وجود جریان کوتاه
کولینگ فین چیپهای همان دامنه ولتاژ را درآورید و پین چیپ را مشاهده کنید تا از مسئله بریجینگ اطمینان کافی را بهدست آورید. اگر نمیتوانید نقطه جریان کوتاه را با مشاهده پیدا کنید، از روش مقاومت جلو بروید.
۲. ولتاژ نامتعادل در میان دامنهها در تعمیر هش برد +Antminer L3
ولتاژ خیلی بالا یا خیلی کم نشانگر خرابی سیگنال IO در دامنه ناهنجار یا مجاور است. همین خرابی میتواند منجر به آن شود که دامنه بعدی هم دچار وضعیتی غیرطبیعی گردد و سپس عدم تعادل ولتاژ را نشان دهد. به همین منظور، سیگنالها و ولتاژها را در نقاط تست بررسی کنید تا نقطه ناهنجاری را بیابید. در برخی از موارد شاید نیاز باشد که عدم تعادل را میان چند نقطه تست مقایسه کنید تا بتوانید ناهنجاری را بیابید.
توجه ویژه داشته باشید که ناهنجاری سیگنالهای RST و CLK بیشتر از همه موجب عدم تعادل ولتاژ میشوند.
در ابتدا حتما به چیپهای گمشده توجه کنید.
۳. چیپهای گمشده
این چیپها به معنای آن هستند که وقتی بررسی تست باکس را انجام میدهید، نمیتوانید همه 72 چیپ را پیدا کنید و فقط برخی از آنها مشخص هستند. چیپهای ناهنجاری که واقعا گم شده باشند و نتوان آنها را در پروسه بررسی پیدا کرد، در موقعیت مکانی نشان داده شده نیستند. در اینجا شما باید چیپ ناهنجار را با تست پیدا کنید.
مشخص کردن چنین چیپی را هم میتوانید از طریق رهگیری TX انجام دهید. سیگنال TX یک چیپ خاص را روی زمین بچرخانید. پس از تنظیم خروجی TX چیپ شماره 50، اگر تمامی چیپهای قبلی نرمال باشند، تکست باکس باید چیپ شماره 50 را نشان دهد. اگر نشان ندهد، این به این معنی است که ناهنجاری پیش از چیپ شماره 50 وجود دارد. اگر چیپ شماره 50 نشان داده نشد، یعنی ناهنجاری بعد از این چیپ وجود دارد. این روش باید چندین بار انجام شود تا چیپ ناهنجار را پیدا کرد.
۴. لینک شکسته
لینکهای شکسته هم در تعمیر هش برد +Antminer L3 شبیه چیپهای گمشده هستند. تفاوت آنها این است که تمام چیپهای گمشده، ناهنجار هستند، اما فقط یک چیپ خراب موجب شکست چیپهای بعدی میشود. به همین ترتیب، یک چیپ مشخص میتواند کار کند اما اطلاعات را از دیگر چیپها نمیفرستد. این زنجیره سیگنال، درست همینجا میشکند و به آن لینک شکسته میگوییم.
تست باکسها میتوانند لینکهای شکسته را نشان دهند. مانند زمانی که چیپها را بررسی میکنید، تست باکس فقط گزارش 14 چیپ را میدهد. تست باکس تا زمانی که تعداد از پیش تعیینشده چیپها را تشخیص ندهد، نمیتواند کار خود را آغاز کند. پس فقط تعداد چیپهای پیداشده را نشان میدهد. حالا باید ولتاژ و امپدانس را در نقاط تست، پیش و پس از چیپ شماره 14 و بر اساس عدد «14» بررسی کنید. این کار به شما کمک میکند که بتوانید مشکل را بیابید.
عدم اجرا در تعمیر هش برد +Antminer L3
این بدان معناست که تست باکس نمیتواند اطلاعات چیپ هش برد را تشخیص دهد و فقط «No hash board، هیچ هش بردی نیست» را نشان میدهد. این مشکل نیز یکی از متداولترین مشکلات محسوب میشود.
۱) ناهنجاری ولتاژ در یک دامنه ولتاژ مشخص
ولتاژهای چند دامنه را بررسی کنید تا مشکل را بیابید.
- ناهنجاری چیپ
سیگنالها را میان نقاط تست بررسی کنید تا ناهنجاری را پیدا کنید.
سیگنال CLK
0.9 ولت؛ این سیگنال از چیپ شماره 1 به شماره 72 است. اما نسخه کنونی تنها یک اسیلاتور کریستال را ارائه میدهد. LCK غیرطبیعی موجب میشود که تمام سیگنالهای بعدی، ناهنجاری را نشان دهند. هدف را در دنباله ارسال سیگنال پیدا کنید.
سیگنال TX
1.8 ولت؛ این سیگنال از چیپ شماره 1، 01 … 72 است. زمانی که در نقطه مشخصی به ناهنجاری برمیخورید، از طریق روش تقسیم بهدنبال موارد قبلی بگردید.
سیگنال RX
1.8 ولت؛ این سیگنال از شماره 1 به 72 برمیگردد. با بررسی جهت سیگنال، دلیل خرابی را تشخیص دهید. زمانی که هش برد S7 و S9 اجرا نمیشوند، این سیگنال در اولویت قرار میگیرد. پس اول از همه آن را بررسی کنید.
سیگنال BO
0 ولت؛ این سیگنال یعنی زمانی که چیپ، سیگنال برگشت Ri را در وضعیت نرمالی پیدا میکند، دیگر نمیتوان آن را تا سطح بالاتری کشید! بلکه باید در سطح بسیار کمی باشد.
سیگنال RST
1.8 ولت؛ زمانی که برد روشن و در سیگنال IO باشد، این سیگنال از 01 تا 72 و تا آخرین چیپ، ارسال میکند.
- بهدلیل VDD یک چیپ مشخص
PD یا همان اختلاف پتانسیل دامنههای مختلف را بررسی کنید. در شرایط نرمال، زمانی که ولتاژ VDD 0.8 ولت و ولتاژ هر نقطه تستی از دیگر دامنههای ولتاژ نیز 0.8 ولت باشد، تعادل دامنههای مختلف تضمین شده است.
- ناهنجاری ولتاژ VDD1V8 یک چیپ مشخص
نقاط تست دامنههای ولتاژ را بررسی کنید تا ببینید که VDD1V8 مشخصی، نرمال است یا خیر. بهطور کلی، ولتاژ IO، ولتاژ نقاط تست را تعیین میکند. پس زمانی که ولتاژ IO 1.8 ولت است، نقاط تست نیز ولتاژ نرمال 1.8 ولت را دارند.
- بهدلیل ناهنجاری جریان باک و تقویت
دو انتهای خروجی خازن (بالا و سمت چپ) C948 را بررسی کنید و ببینید که ولتاژ بین 10 و 10.4 ولت است یا خیر. ولتاژهای خارج از این محدوده ممکن است به ارتقاء U3 PIC نیاز داشته باشند. از طبیعی بودن ولتاژ PIC اطمینان حاصل کنید. بررسی نمایید که U111 تا 14 ولت خروجی داشته باشد.
- هشینگ پایین در تعمیر هش برد +Antminer L3
هشینگ ضعیف یا کم را میتوان به دو نوع زیر تقسیم کرد:
- تست باکس، در نتیجه نانس ناکافی و هشینگ ضعیف، NG را نشان میدهد. پورت سریال نیز اطلاعات شماره نانس هرکدام از بازگشتهای چیپ را نمایان میسازد. بهطور کلی، اگر عدد نانس کمتر از مقدار از پیش تعیینشده باشد، باید بهدنبال خرابی چیپ باشید. اگر این امر بهدلیل لحیمکاری ضعیف یا دلایل جانبی نباشد، فقط باید چیپ را عوض کنید.
- تست باکس، وضعیت طبیعی را نشان میدهد اما هشینگ پس از نصب طبیعتا کم است. این اشکال بهطور کلی بهدلیل کولینگ یا خنککنندگی ضعیف چیپها بهوجود میآید.
توجه ویژهای به چسب کولینگ فین و تهویه عمومی داشته باشید.
دلیل دیگر برای چنین مشکلی نیز میتواند آن باشد که ولتاژ یک چیپ خاص، مهم بهشمار میرود. پس از نصب، منبع تغذیه 12 ولت، از منبع تغذیه تست متفاوت است. بنابراین آنها با هم منجر به ایجاد تفاوت میان هشینگِ تست و هشینگ واقعی در جریان میشوند. با تست باکس و با کمک منبع تغذیه 12 ولتی و قابلتنظیم DC، ارزیابی و تنظیم نهایی را تکمیل کنید. سپس دامنه ولتاژی را بیابید که مقدار حداقلی از نانس را برمیگرداند.
- NG یک چیپ مشخص
این مشکل بدان معناست که وقتی با تست باکس تست میکنید، اطلاعات پورت نشان میدهد که نانس از بازگشت یک چیپ خاص، ناکافی یا حتی صفر است. اگر این مشکل از لحیمکاری ضعیف یا دلایل جانبی به وجود نیامده باشد، تنها کافی است که چیپ را عوض کنید.
تذکرات در تعمیر هش برد +Antminer L3
- اپراتورها در فرایند تعمیر هش برد +Antminer L3 باید با عملکرد، جهت جریان، ولتاژ نرمال و مقادیر امپدانس (earth impedance) هر نقطه تست بهخوبی آشنا باشد.
- اپراتور باید با لحیمکاری چیپ نیز آشنا باشد تا از هرگونه جوش آوردن و تغییر شکل PCB یا آسیب پین جلوگیری کند.
- چیپ BM1485 با 14 پین در هر دو طرف قرار میگیرد. در هنگام لحیمکاری، از مختصات و تقارن آنها مطمئن شوید.
- در هنگام تعویض چیپ، تمام چسب رسانای گرمای موجود در چیپ را پاک کنید و از لحیمکاری یا خنککنندگی ضعیف IC جلوگیری نمایید. عدم توجه به این موضوع ممکن است باعث ایجاد آسیب دوباره به چیپ شود.
بدون دیدگاه