فهرست عناوین
در این سری از مقالات مربوط به تعمیر ماینر، به موقعیتیابی عیوب مختلفِ هشبرد Antminer S11 و نحوه استفاده از ابزار تست، برای یافتن مشکلات قطعات ماینر، میپردازیم.
I. ملزومات تعمیر هشبرد Antminer S11
1. درجه حرارت ثابت، جهت لحیم کاری (350-400 درجه سانتیگراد می باشد). از هویه برای لحیم کاری مقاومتهای تراشه و خازنها استفاده میشود.
2. از هیتر حرارتی (heater) برای جداسازی چیپ و قطعات SMD استفاده میشود. مراقب باشید که برای مدت طولانی گرما ندهید چون PCB حساس است .
3. منبع تغذیه APW8 (خروجی V10 –V 11، حداکثر 160 آمپر) و سیم برای تست و سنجش هش برد استفاده میشود.
4. مولتی متر، موچین (پنس)، جیگ تست هش برد V9 (توجه داشته باشید که برخی از جیگها از تنظیم ولتاژ پشتیبانی نمیکنند و نمیتوانند برای تست هشبرد S11 استفاده شوند. در صورت وجود شرایط، میتوان اسیلوسکوپ را متصل کرد).
نکته: جیگ (jig)، نوعی ابزار سفارشی است که برای کنترل مکان و یا حرکت قطعات یا ابزارهای دیگر استفاده میشود.
.5 روغن فلاکس، آب برای تمیز کردن پنل. (آب برای تمیز کردن پنل از باقیماندهی گدازهها و تمیزیِ ظاهر، پس از تعمیر هشبرد S11 استفاده میشود).
6. قلع، خمیر قلع ، خمیر لحیم کاری. (هنگام تعویض تراشه جدید).
7. از چسب رسانای حرارتی (93461) برای چسباندن مجدد هیت سینک خنک کننده، پس از تعمیر استفاده میشود.
یکسری ابزارها برای تعمیر ماینر S11 ضروری هستند. اما هنگامی که ماینر شما از کار میافتد، ممکن است لازم باشد برخی از قطعات آسیب دیده مانند فن خنککننده ماینر، هیت سینک تراشه روی هش برد و کابل پاور Antminer نیز تعویض شود.
در این راستا برای تعمیر ماینر و تعمیر هشبرد در تهران، میتوانید به دپارتمان تخصصی مگاماینر نیز مراجعه کرده و با در نظر گرفتن گارانتی 40 روزه تعمیرات، با خیال راحت، تعمیر ماینر تان را به ما بسپارید.
II. سایر الزامات مربوط به عملیات تعمیر هشبرد S11
1. پرسنل تعمیر ماینر باید دانش الکترونیکی خاص، بیش از یک سال تجربه تعمیر و نگهداری و تسلط بر فناوری QFN داشته باشند.
2. بعد از تعمیر هشبرد S11 باید دو بار تست شود و قبل از اینکه وارد مرحلهی بعد شود، تایید گردد.
3. هنگام تعویض تراشه به روش کار توجه کنید. پس از تعویض لوازم جانبی، برد PCB به وضوح تغییر شکل نمیدهد و قطعات تعویض شده و اطراف آن باید از نظر وجود اتصال باز و کوتاه بررسی شود.
4. هدف ایستگاه تعمیر و پارامترهای نرم افزارِ تست و جیگهای تست را تعیین کنید.
5. بررسی کنید که آیا ابزارها و جیگها میتوانند به طور عادی کار کنند.
III. قواعد کلی و ساختارها
1. مروری بر اصول تعمیر هشبرد S11
1.1) ماینر S11 از 28 دامنه ولتاژ تشکیل شده است که به صورت سری به هم متصل شدهاند. در هر دامنه ولتاژ 3 تراشه BM1387 و در کل برد 84 تراشه BM1387 وجود دارد.
1.2) تراشه BM1387BF مورد استفاده توسط S11، یک تراشه ولتاژ پایین است. بنابراین مصرف برق کل ماینر نسبت به سری S9 بسیار بهبود یافته است.
1.3) زمان سنج S11 یک نوسان ساز تک کریستالی M25 است که به صورت سری، از اولین تراشه به آخرین تراشه منتقل میشود.
1.4) هیت سینک خنککنندهی مستقل در جلو و پشت هر تراشه S11 وجود دارد. هیت سینک کوچک در سمت جلو به SMT وصل است و باله خنککننده کوچک در سمت عقب، پس از اندازهگیری اولیه توسط چسب رسانای حرارتی، در پشت آی سی ثابت میشود.
پس از اینکه تراشهی تعمیر و جایگزین شده، مرحلهی تست را پشت سر گذاشت، لازم است چسب رسانای حرارتی سیاه رنگ را به طور یکنواخت روی سطح آی سی زده و حرارت داده و آن را ثابت کنید.
در هنگام تعمیر ماینر به این نکات توجه داشته باشید:
در فرآیند تعمیر ماینر، هنگام تعویض قطعات برد مدار یا تراشه، به منظور کاهش آسیب دمای بالای تفنگ دمنده به برد PCB و تراشه، لازم است ابتدا پرههای خنککننده کوچک نزدیک قطعه معیوب و پشت برد PCB را قبل از تعویض جدا کنید. نقاط تست روی سطوح تراشه PCB وجود دارد.
هنگام ساخت و تعمیر، اگر هیچ باله خنک کنندهای روی تراشه PCB متصل نباشد، میتوان از نقاط تست روی سطح تراشه استفاده کرد. برای تعمیر نهایی محصولات (تعمیر پس از فروش)، از آنجایی که جلو و پشت PCB توسط پرههای خنککننده پوشانده شده است، باید عیب را از طریق نقطه تست روی سطح تراشه PCB شناسایی کنید.
برای اندازهگیری بین هیت سینک ها از یک الگو استفاده کنید. با این حال، از آنجایی که پره خنک کننده کوچک SMT به بستر هر دامنه ولتاژ متصل است، لازم است در اندازهگیری به عایق بودن الگو توجه شود تا از اتصال کوتاه جلوگیری شود.
جهت سیگنال:
2 . تجزیه و تحلیل نکات کلیدی در تعمیر هشبرد S11
2.1( شکل بالا جهت سیگنال هشبرد S11 را نشان میدهد.
جهت جریان سیگنال CLK توسط نوسانساز کریستالی Y1 25M تولید میشود که از تراشه 01 به تراشه 84 منتقل میشود. در حالت استندبای و هنگام محاسبه، ولتاژ 0.9 ولت است.
سیگنال TX (CI, CO) از پایه 1 در پورت IO جریان مییابد و به IC تبدیل می شود و سپس از تراشه 01 به تراشه 84 منتقل می شود. هنگامی که خط IO مندرج نمیشود، ولتاژ 0 و ولتاژ عملیاتی 1.8 ولت در هنگام محاسبه است.
سیگنال RX (RI, RO) از تراشه 84 به پینِ 28 تراشهی 01 جریان مییابد و از طریق آی سیِ تبدیلِ سطح، به پین دوازدهم کنترل برد کابل سیگنال، باز میگردد. هنگامی که سیگنال IO وارد نمیشود ولتاژ 1.8 ولت است و در هنگام محاسبه، ولتاژ 1.8 ولت است.
سیگنال B (BI, BO) از تراشه 01 به تراشه 84 برای کاهشِ سطح ولتاژ، جریان مییابد. هنگامی که خط IO وارد نمیشود و در حالت آماده به کار، ولتاژ V0 است و سیگنال پالسی حدود 0.3 در حین محاسبه وجود دارد.
سیگنال RST از پایه 15 در پورت IO جریان مییابد و سپس از تراشه 01 به تراشه 84 منتقل میشود. ولتاژ، زمانی که سیگنال IO وارد نمیشود و در حالت استندبای است، 0 ولت و در هنگام محاسبه، 1.8 ولت است.
2.2.1) نقاط تست بین تراشهها (مانند شکل زیر پس از تقویت): شکل 2:
2.2) شکل 3 مدارهای کلیدی را در جلوی هشبرد S11 نشان میدهد.
در مدت زمان تعمیر ماینر و تعمیر هشبرد S11 ، رِنج نامناسب را تقریباً میتوانید بر اساس اطلاعات LOG ارائه شده توسط دستگاهِ تست، بررسی کنید. نقطه تست بین تراشههای آزمایشی، مستقیمترین روش مکان یابی خطا است.
ترتیب نقاط تست در تعمیر هشبرد S11 به این صورت است:
ترتیب 14 دامنه ولتاژ در ردیفهای 1 و 3 (جعبه قرمز) : CLK، CO(TX)، RI(RX)، BO، RST .
سیگنال:
ترتیب 14 دامنه ولتاژ در ردیفهای 2 و 4 (قاب زرد) معکوس است: RST، B0، RI (RX)، C0 (TX)، CLK.
شکل ۳ مدارهای کلیدی در جلوی هش برد S11:
2.2.2) دامنه ولتاژ
28 دامنه روی کل برد وجود دارد و هر دامنه دارای سه تراشه است. سه تراشه در یک دامنه ولتاژ به صورت موازی تغذیه میشوند و پس از اتصال موازی به سایر حوزههای ولتاژ به صورت سری متصل میگردند. ساختار مدار در شکل 4 در زیر نشان داده شده است:
تحلیل اصولی تک تراشهی دامنه ولتاژ (شکل 5 و شکل 6 را در زیر ببینید):
شکل ۵ نمودار مدار BM1387:
شکل ۶ پین تراشه BM1387BF:
توصیف و شرح سیگنالها:
• مورد بالا عملکرد هر پین تراشه BM1387BF است.
در مدت زمان تعمیر ماینر S11، 10 تست قبل و بعد از تراشه تست اصلی (پنج تست قبل و بعد از تراشه: CLK، CO، RI، BO، RST). ولتاژ هسته ؛ LDO- 1.8V، PLL-0.8V، خروجی DC-DC و ولتاژ تقویت کننده (boost) 13 ولت.
روش تشخیص:
لاین IO را وصل کنید، زمانی که دکمه تست فشار داده نشده، خروجی ولتاژ DC-DC و boost وجود ندارد. پس از فشار دادن دکمه تست جیگ، PIC شروع به کار میکند. در این زمان، DC-DC ولتاژ تعیین شده توسط برنامه آزمایشی جیگ، PIC را تولید کرده و در حین کار افزایش مییابد. سپس جیگ خروجی کار میکند، و پس از محاسبه، به نانس (NONCE) باز میگردد. در این زمان، ولتاژ طبیعی هر نقطه تست باید به صورت زیر باشد:
CLKO: 0.9V
CO: 1.6-1.8V، زمانی که جیگ به تازگی برای عملیات ارسال میشود، از آنجایی که CO منفی است، سطح DC کاهش مییابد و ولتاژ آنی حدود 1.5 ولت است.
RI: 1.6-1.8V، زمانی که ولتاژ در طول محاسبه غیر طبیعی یا خیلی کم باشد، هش برد غیرعادی خواهد بود و یا هش ریت برابر با صفر میشود.BO: 0V، زمانی که محاسبات وجود ندارد، یک جهش پالس بین V 0.1-0.3 در طول محاسبات وجود خواهد داشت.
NRST: 1.8V، هر بار که دکمه تست جیگ فشار داده میشود، یک سیگنال تنظیم مجدد، دوباره خارج میشود.
هنگامی که وضعیت یا ولتاژ نقطه تست خیلی غیرعادی است:
لطفاً نقطه عیب را بر اساس مدار قبل و بعد از نقطه تست تخمین بزنید. این موضوع از لیست زیر قابل مشاهده است:
CLK سیگنال: از تراشه 24 پین وارد شده و از 6 پین خارج میشود. هنگامی که به دامنههای ولتاژ متصل میشود، از 6 پین خارج شده و از طریق خازن 100NF به تراشه 24 پایه بعدی ارسال میگردد.
TX سیگنال: از تراشه 27 پین وارد میشود و از 5 پین خارج میشود.
signal RX: از پین تراشه 4 برمی گردد و از 28 پین خارج میگردد.
BO signal: از تراشه 30 پین وارد شده و از 2 پین خارج میشود.
RST signal: از تراشه 32 پین وارد و از 1 پین خارج میشود.
همانطور که در شکل 7 در زیر نشان داده شده است: میتوانید ولتاژ سیگنال هر تراشه، ولتاژ هسته، LDO-1.8O، PLL-0.8 و سایر ولتاژها را اندازهگیری کنید:
CORE: 0.4V — وقتی این ولتاژ غیرعادی باشد، به طور کلی هسته تراشه دامنه ولتاژ اتصال کوتاه دارد.
LDO-1.8: 1.8V — وقتی این ولتاژ غیرعادی است، تراشه LDO-1.8O اتصال کوتاه یا مدار باز است، یا خازن فیلتر جنبی، اتصال کوتاه دارد.
PLL-0.8: 0.8V— وقتی این ولتاژ غیر طبیعی است، PLL-08 یک تراشه در دامنه ولتاژ اتصال کوتاه یا LDO-1.8 غیر طبیعی است.
شکل ۷ نقاط تست در اطراف تراشه:
با توجه به اطلاعات پنجره چاپ جیگ، وضعیت عملکرد هشبرد، میزان هش تراشه، درجه حرارت و موارد مشابه را بسنجید.
3. پورت IO:
IO از 2X9 pitch 2.0 PHSD 90 درجه در ردیف دوتایی تشکیل شده است.
تعریف هر پین در شکل 8 در زیر نشان داده شده است:
هر پین در پورت IO:
همانطور که در بالا نشان داده شده:
Pin 1, 2, 9, 10, 13, 14: GND.
پین 3، 4 SDA)، (SCL : گذرگاه I2C DC-DC PIC، ارتباط بین کنترل برد و PIC را متصل میکند. کنترل برد میتواند دادههای PIC را بخواند و بنویسد تا وضعیتِ در حال اجرای هش برد را کنترل کند.
پین 5 (PLUG0) : سیگنال شناسایی هش برد. این سیگنال از مقاومت K10 به 3.3 ولت روی برد عملیات میرسد. بنابراین، هنگامی که سیگنال IO وارد میشود، پین باید بالا باشد.
6، 7، 8 (A2 ، A1، A0) pin : سیگنال آدرس EEPROM .
پین 11، 12 (TXD، RXD) : از طریق آی سی تبدیل، سطوح سیگنال TX (CO) و RX (RI) هش برد از 1.8 ولت به 3.3 ولتِ کنترل برد تبدیل میشود.
pin 15 (RST) : ترمینال 3.3 ولت سیگنالِ تنظیم مجدد (reset) است. پس از تقسیم شدن توسط مقاومت، به یک سیگنال تنظیم مجدد RST 1.8 ولت تبدیل میشود.
پایه 16 (D3V3): هش برد 3.3 ولت را تغذیه میکند. ولتاژ 3.3 ولت توسط کنترل برد ارائه میشود که عمدتاً PIC را با ولتاژ عملیاتی تامین میکند. در شکل 9 ولتاژ و توزیع هر پایه IO قبل و بعد از تقسیم ولتاژ نشان داده شده است.
4. مدار تقویت 13 ولت
این مدار، مسئول تقویت DC-DC (9.8-11V) به V 13 است. اصل این است که ولتاژ 9 ولت را از طریق منبع تغذیه سوئیچینگ U2 SGM3750 به 14 ولت افزایش دهد. سیگنال سوئیچینگ تولید شده توسط U2، مخزن ذخیره انرژی از طریق L2 است و سپس D2 برای تقویت دیود یکسو کننده، C23 را شارژ و تخلیه (دشارژ) میکند و در نتیجه 13 ولت از الکترود مثبت C23 را بدست میآورد. همانطور که در شکل 11 و شکل 12 نشان داده شده است:
شکل ۱۱: نمودار شماتیک تقویت 13 ولت
شکل ۱۲: نمودار PCB تقویت کننده 13 ولت
لازم به ذکر است که افزایش غیرعادی ولتاژ مدار بوست، به راحتی ممکن است باعث آسیب به LDOی هفتتا از دامنه ولتاژِ آخر هش برد شود و همچنین ممکن است باعث آسیب تراشه نیز بشود.
5. DC-PIC
این بخش شامل dsPIC33EPXXGS202_ESS و EEPROM است. همانطور که در شکل 13 و شکل 14 نشان داده شده است:دستگاهی که اطلاعات فرکانس و اطلاعات سنجش دمای تراشه هش برد را ذخیره مینماید و از طریق آن خروجی DC-DC هشبرد را کنترل میکند.
شکل ۱۳: نمودار شماتیک
شکل ۱۴: PIC
هنگامی که PIC کار میکند، باید میزان سیگنال را در هر دقیقه کنترل و ارسال کند. اگر اطلاعات سیگنال وجود نداشته باشد، PIC پس از یک دقیقه کار کردن خاموش میشود. PIC عمدتاً نقش تشخیص ولتاژ و کنترل خروجی DC-DC در برد S11 را ایفا میکند.
6. مدار سوئیچ DC-DC
این مدار از 7002 و 4 لوله CMOS تشکیل شده است. هنگامی که PIC_EN یک سطح بالا را خروجی میدهد، 7002 به عنوان یک سوئیچ عمل میکند و لوله MOS کنترل کننده به حالت رسانایی میرسد که در شکل 15 و 16 نشان داده شده است:
شکل 15: نمودار شماتیک
شکل ۱۶: مدار سوئیچ DC-DC
7. CLK M25
این بخش شامل نوسانگر کریستالی فعال Y 25MHZ و منبع تغذیه V 1.8 است: همانطور که در شکل 17 و شکل 18 نشان داده شده است.
شکل ۱۷: مدار CLK M25
شکل ۱۸: منشا CLK M25
به طور معمول، ولتاژ R648 به زمین حدود 1 ولت است. همانطور که در شکل 19 و شکل 20 در زیر نشان داده شده است:
پایه اول و سوم LN1134A18MR ورودی هستند و پایه پنجم، خروجی 1.8 ولت است.
لازم به ذکر است که منبع تغذیه 1.8 ولت LDO،از 6 دامنه ولتاژِ آخر، از مدار بوستِ 13 ولت میباشد.
V 1.8 LDO سایر دامنههای ولتاژ، توسط ولتاژِ هستهی 7 دامنه ولتاژِ آخر( یا بیشتر 7 * 0.4V = 2.8) اضافه میشود.
ولتاژ PLL-08 با تقسیم LDO-1.8 بر دو مقاومت به دست میآید.
شکل ۱۹: مدار 1.8 ولت
شکل ۲۰: مدار 1.8 ولت LDO
8. مدار سنجش دما
در تعمیر هشبرد S11 دو گروه سنسور دما وجود دارد، یکی از آنها سنسور دما U5 و تراشه محاسباتی U39 و دیگری از U7 و تراشه محاسباتی U66 تشکیل شده است.
قاعده هر گروه سنسور دما:این گروه شامل سنسور دمای داخلی (پین پانزدهم و شانزدهمِ BM1387) و سنسور دما است. این دو پارامتر سنجش دما جمع آوری شده و در نهایت از پایه های 17ام و 18امِ BM1387 عبور کرده و از طریق RI به FPGA کنترل برد برمیگردد. این قاعده در شکل 21 نشان داده شده است:
شکل ۲۱: نمودار شماتیک سنجش دما
IV . عیب یابی کل ماینر (در تعمیر هشبرد S11)
1. وارد رابط نظارت (WEB) شوید (monitoring interface)
بیشتر این عیبها، خطاهای هشبرد هستند و تعداد کمی از آنها ناشی از محیط عملیاتی، فن، شبکه خارجی، فریمور(سیستم عامل) و موارد مشابه است.
راهکارهای زیر برای مشکلات رایج ذکر شده اند:
1.1 (رابط هش ریت هیچ اطلاعاتی از کانفیگ ندارد
همانطور که در شکل 22 در زیر نشان داده شده است:
روش تعمیر:
ابتدا چراغ نشانگر ماینر را بررسی کنید. اگر چراغ قرمز ماینر چشمک بزند: نشاندهنده عادی نبودن وضعیت ماینر است. ابتدا میتوانید شبکه ماینر را بررسی کنید، کابل شبکه ماینر را به کامپیوتر وصل کنید و بررسی کنید که آیا میتوانید استخر استخراجِ پینگ ماینر را پینگ کنید.
◂ اگر وضعیت چراغ نشانگر نرمال باشد: به احتمال زیاد سه برد محاسباتی ماینر دچار مشکل شده و هشبرد ماینر آسیب دیده است.
◂ فریمور (سیستم عامل) ماینر آسیب دیده است و میتوان آنرا از طریق sd card، به آخرین نسخه فریمور ارتقا داد. توجه داشته باشید که فن غیرعادی است (این پدیده میتواند به دلیل بروزرسانی باشد).
1.2( بدون هش ریت GH/S (RT)، چراغ قرمز چشمک میزند
همانطور که در شکل 23 در زیر نشان داده شده است:
شکل 23 بدون هش ریت در لحظه:
در موارد فوق، ماینر به مدت 7 روز کار میکند و هش متوسط GH/S (AVG) چندان افت نمیکند و این نشان میدهد که ماینر برای مدت طولانی ایراد نداشته است. سرعت فنهای دوگانه بسیار پایین و دمای (CHIP)برد شماره 8 بسیار پایین است.
این همان بردی است که چندی پیش حذف شده است. در چنین پدیدهای، ماینر پس از راهاندازی مجدد، عادی میشود. چنین مواردی با محیط عملیاتی ماینر، به ویژه دمای محیط، ارتباط زیادی دارند. به عنوان مثال، در زمستان، ماینرها در صورت سرد شدن ناگهانی احتمالاً چنین موردی را خواهند داشت.
علاوه بر این، بررسی کنید که آیا شبکه ماینر به استخر ماینینگ متصل است؟ این اتفاق در مورد شبکههای خارجی ناپایدار نیز رخ خواهد داد. اگر سیستم پس از ری استارت به طور عادی کار نکند، از یک ابزار تست برای آزمایش سه هش برد ماینر به عنوان یک برد استفاده کنید تا بررسی کنید که آیا هش برد غیرعادی است یا خیر.
به آخرین نسخه فریمور بروزرسانی کنید.
1.3 (افت کابل، فاقد برد، افت چیپ
همانطور که در شکل 24، شکل 25، شکل 26 در زیر نشان داده شده است:
شکل 24 تراشه هش برد:
پدیده فوق ناشی از خرابی هشبرد ماینر است. در شکل 42، تنها 34 تراشه در هشبردِ شماره 8 یافت میشود. لطفاً از تستر برای بررسی ستفاده کنید تا علت عیب را پیدا نمایید
شکل 25 ماینر یک هشبرد را نمایش میدهد:
در شکل 52 در فرایند تعمیر هشبرد S11 ، ششمین برد یافت نمیشود. لطفاً کابل IO مربوط به برد ششم را بررسی کنید و چک کنید که سیم برق در تماس خوبی است. اگر مشکلی وجود ندارد، لطفا از ابزار تست برای تست تک برد ششم استفاده کنید.
شکل 26 ماینر:
در شکل 62، برد شماره 1 یافت نمیشود، و برد 2 تنها دارای 19 تراشه است و نمی تواند اجرا شود، لطفاً IO و خط منبع تغذیه شماره 1 را بررسی کنید و از جیگ تست برای تست تک برد، روی برد۱ و۲ استفاده کنید.
1.4( بدون هش ریت GH/S (RT)، کاهش هشریت متوسط GH/S (AVG)
مشکل تراشه XX، چشمک زدن چراغ قرمز. همانطور که در شکل 27 نشان داده شده است:
شکل 27 تراشهها همه XX را نمایش میدهند:
در پدیده فوق GH/S (RT) 0 است، هش متوسط GH/S (AVG) کاهش مییابد، تراشهها همگی XX را نمایش میدهند و چراغ قرمز چشمک میزند. این پدیده عمدتاً ناشی از عملکرد غیرعادی کنترل پنل پس از ایجاد اختلال در ماینر است. زمینِ قفسه، ماین plug-and-play*، سیم برق 220 ولت و منبع تغذیه AC-DC ماینر و همچنین الکتریسیته ساکن محیط را بررسی کنید.
*( Plug and Play فناوری است که باعث میشود تا با اتصال دستگاه جدید به کامپیوتر، سیستمعامل شما به صورت خودکار آن را شناسایی کند.)
اگر مشکل استاتیکی وجود ندارد و اتصال زمین خوب است، لطفا آخرین سیستم عامل را ارتقا دهید و از جیگ برای تست تک بردِ هشبرد s11 استفاده کنید.
1.5 بدون هشریت GH/S(RT)، بدون هش متوسط GH/S (AVG)
چراغ قرمز چشمک میزند. همانطور که در شکل 28 در زیر نشان داده شده است:
این پدیده حتی دما هم ندارد. از شکل بالا مشخص است که تنها یک فن نشان داده شده است. دلیل آن این است که ماینر تنها یک فن را شناسایی کرده و از آن محافظت میکند. لطفاً سوکت فن را بررسی کنید یا یک فن برای تعویض آن پیدا کنید.
1.6) هشریت GH/S (RT)، هش متوسط GH/S (AVG) کم است، و تراشهها همگی X را نمایش میدهند
همانطور که در شکل 29 نشان داده شده است:
میزان هش GH/S (متوسط):
ظرف 4 ساعت کار، HW به 150000 رسیده است. در این پدیده ابتدا هر هشبرد را با یک تست جیگ، تست کنید. اگر هشبرد مشکلی ندارد، لطفاً کانفیگ بروز شده را به آخرین نسخه فریمور آپدیت کنید.
1.7 هشریت GH/S (RT) فوق العاده بالا است
همانطور که در شکل 30 نشان داده شده است:
هشریت متوسط بالاست:
از شکل بالا مشخص است که هشبرد شماره 3 به 4791T رسیده است. این مقدار قطعا اشتباه است، زیرا برخی از سیگنالهای هش برد شماره 3 نادرست است و کنترل برد اطلاعات اشتباه دریافت میکند. لطفاً از جیگ تست برای انجام تست تک برد، هش برد شماره 3 استفاده کنید.
در صورت لزوم، یک تست استرس انجام دهید، با هشبرد M550 مقایسه کنید، با فرکانس M600 تست کنید، تراشه با هش پایین را پیدا کنید و سپس آن را جایگزین نمایید.
1.8) بدون هش ریت GH/S (RT)
چشمک زدن چراغ قرمز و زنگ هشدار در تعمیر هشبرد S11. همانطور که در شکل 31 نشان داده شده است:
زنگ هشدار: دمای محیط غیر طبیعی است یا فن غیر عادی است. همانطور که از شکل بالا مشخص است دمای برد سوم از حد بالای دمای (تراشه) و آلارمها فراتر رفته است. در این مورد، لطفا حجم هوای کانال هوای ماینر را بررسی کنید. آیا در مجرای هوا انسداد وجود دارد؟ فن خراب شده؟ آیا در شکاف بین پرههای خنک کننده گرد و غبار وجود دارد؟
31 بدون هش ریت GH / S (RT)، آلارم چراغ قرمز:
2. نمیتوانید به رابط نظارت (WEB) وارد شوید
شامل عدم یافتن ماینر و IP .بیشتر مشکلات، ناشی از مشکلاتِ کنترل برد و به خصوص فریمور است. در این صورت ابتدا به تنظیمات کارخانه برگردید تا ببینید آیا میتوانید به طور معمول وارد کنسول وب ماینر شوید یا خیر، اگر میتوانید، فریمور را ارتقا دهید.
دو نوع کنترل برد برای S11 وجود دارد و روش بازگردانی تنظیمات کارخانه نیز یکسان است.یکی کنترل برد Xilinx 7010 است که در شکل 32 نشان داده شده است. دیگری کنترل برد Xilinx 7007 است که در شکل 33 نشان داده شده است.
شکل 32 کنترل پنل Xilinx7010:
33 کنترل پنل Xilinx7007:
34 کنترل پنل XILINX:
روش بازگرداندن به تنظیمات کارخانه کنترل پنل به این صورت است که هنگام روشن شدن، دکمه گزارش IP را به مدت 5 ثانیه یا بیشتر فشار دهید و با چشمک زدن چراغهای قرمز و سبز آن را رها کنید و شروع به بازگرداندن به تنظیمات کارخانه کنید.
اگر بازگرداندن به تنظیمات کارخانه نامعتبر و بی نتیجه بود، فرآیند تعمیر کنترل پنل را در پیش بگیرید.
IV. روتین فرآیند تعمیر:
تستهای روتین برای تعمیر هشبرد S11:
.1در پروسه تعمیر هشبرد S11 ابتدا هش بردی را که باید تعمیر شود بازرسی بصری انجام دهید تا ببینید آیا جابجایی و تغییر شکل وجود دارد یا خیر. آیا پره خنککننده کوچک سوخته است؟ در صورتی که پره خنککننده کوچک تعویض شد، آن را بردارید و چسب سیاه را پاک کرده و بعد از تعمیر دوباره چسب بزنید.
ثانیاً، پس از تأیید عدم وجود مشکل در بازرسی بصری، امپدانس (مقاومت ظاهری) هر دامنه ولتاژ را میتوان ابتدا تشخیص داد؛ که آیا اتصال کوتاه یا مدار باز وجود دارد؟ اگر پیدا شد، ابتدا باید به آنها رسیدگی شود.
در مرحله بعد، بررسی کنید که آیا ولتاژها در هر دامنه ولتاژ به 0.4 ولت میرسد و اختلاف ولتاژ نیز، بین دامنههای ولتاژ نباید از 0.05 تجاوز کند. اگر ولتاژ در یک دامنه، خیلی زیاد یا خیلی کم باشد، مدارهای دامنه ولتاژ مجاور عموماً مشکلات غیرعادی دارند و ابتدا باید دلیل آن را پیدا کرد.
2. پس از تایید عدم وجود مشکل در تست روتین برای تعمیر هشبرد S11 (تشخیص اتصال کوتاه در تستِ روتین، برای جلوگیری از سوختن تراشه یا سایر مواد به دلیل اتصال کوتاه، هنگام روشن شدن ضروری است)، میتوان از تست باکس برای تشخیص تراشه استفاده کرد. و نتایجِ تست باکس برای قضاوت در مورد مکان خرابی استفاده میشود.
3. با توجه به نتیجه تست باکس، از مجاورت تراشه معیوب شروع کنید و ولتاژ نقطه تست تراشه را تشخیص دهید (CLK IN OUT/TX IN OUT/RX IN OUT/B IN OUT/RST IN OUT ) و VDD VDD0V8 VDD1V8.
با توجه به جهت جریان سیگنال، برای تعمیر هشبرد S11 :
4. با توجه به جهت جریان سیگنال، سیگنال RX به صورت معکوس ارسال میشود (تراشه 84 به 1). و چندین سیگنال CLK CO BO RST به جلو منتقل می شود (1-84)، و یک نقطه خطای غیرعادی بواسطه منبع تغذیه پیدا میشود.
5. هنگام قرار دادن تراشه معیوب، تراشه باید جوش داده شود. روش این است که روغن فلاکس به اطراف تراشه اضافه کنید (ترجیحاً فلاکس بدون تمیز کردن)، اتصالات لحیم شدهی پینهای تراشه را گرم کنید تا به حالت مایع درایند. به آرامی به سمت بالا و پایین، چپ و راست حرکت دهید و تراشه را فشار دهید، قلع را جمع کنید تا دوباره اطرافش قلعاندود شود.
اگر بعد از جوشکاری مجدد نیز، دوباره عیبِ قبلی برقرار باشد، تراشه را مستقیماً تعویض کنید.
6. پس از تعمیر هشبرد S11، تست باکس باید بیش از دوبار بررسی شود. زمان انجام دو تست: برای اولین بار، پس از تعویض قطعات، هش برد باید خنک شود. پس از رد کردن این مرحله ابتدا آن را کنار میگذارند. برای بار دوم پس از خنک شدن کاملِ هش برد پس از چند دقیقه، تست انجام میشود.
اگرچه هر یک از دو تست فقط چند دقیقه طول میکشد، اما تاثیری بر کار ندارد. برد تعمیر شده کنار گذاشته میشود و برد دوم تعمیر میگردد و بعد از تعمیر، برد دوم جای گذاری شده و خنک میشود، سپس برد اول تست می شود. به طور کلی، تعمیر به صورت پلکانی انجام شده و هیچ تاخیری در کل مدت زمان وجود ندارد.
7. برای برد تعمیر شده ابتدا باید عیوب را طبقه بندی کرد و مدل قطعه تعویض شده، محل و علت را ثبت کرد تا به ایستگاه تولید، خدمات پس از فروش، تحقیق و توسعه بازخورد داده شود.
8. پس از ثبت، کل ماینر را برای کارکرد عادی، راه اندازی کنید.
V . انواع مشکلات رایج و اقدام به تعمیر هشبرد S11 :
1. باله خنککننده میافتد، جابجا میشود و یا تغییر شکل میدهد:
پره خنککننده روی برد PCB در پشت تراشه هش برد قبل از روشن شدن اجازه جابجایی یا برخورد ندارد، به خصوص پره خنککننده با ولتاژهای مختلف. تماس پرههای خنککننده در دامنههای ولتاژ مختلف به این معنی است که در نقاط مختلفِ ولتاژ احتمال اتصال کوتاه وجود دارد.
علاوه بر این، تعیین کنید که هر یک از بالههای خنککننده روی هشبرد دارای رسانایی گرمایی خوبی بوده و محکم ثابت شده باشند.
هنگام تعویض یا نصب مجدد پره خنککننده، چسب باقیمانده روی پره و تراشه را تمیز کنید و سپس دوباره چسب بزنید. میتوانید دمای تفنگ دمنده را تا حدود 150 درجه تنظیم کنید و چسب سیاه باقیمانده را با چاقو بخراشید؛ همچنین چسب رسانای حرارتی را میتوان با الکل خالص تمیز کرد.
2. عدم تعادل امپدانس در هر دامنه ولتاژ:
هنگامی که امپدانس برخی از دامنههای ولتاژ از مقدار نرمال منحرف میشود، نشاندهنده وجود مدارهای باز و کوتاه در دامنه ولتاژِ غیرعادی است. به طور کلی احتمال اینکه تراشه آن را ایجاد کند، بسیار زیاد است.
اما در هر دامنه ولتاژ سه تراشه وجود دارد و اغلب تنها یکی از آنها در هنگام بروز خطا مشکل دارد. روش یافتن تراشهی معیوب میتواند امپدانس بستر نقاط تست هر تراشه را برای یافتن نقطه غیرعادی، تشخیص داده و مقایسه کند.
اگر اتصال کوتاهی وجود دارد، ابتدا باله خنککننده روی همان تراشه ولتاژ را بردارید و سپس مشاهده کنید که آیا قلع پین تراشه وصل شده است یا خیر.
اگر نقطه اتصال کوتاه در ظاهر یافت نشد، با توجه به روش مقاومت یا روش قطع جریان، آن را جستجو کنید.
3. عدم تعادل ولتاژ در دامنه ولتاژ در تعمیر هشبرد S11
هنگامی که ولتاژ در برخی از دامنههای ولتاژ، خیلی زیاد یا خیلی کم است، معمولاً یک سیگنال IO غیرعادی در دامنه ولتاژِ غیر طبیعی یا دامنه ولتاژ مجاور وجود دارد که باعث میشود دامنه ولتاژ بعدی به طور غیر طبیعی کار کند و ولتاژ نیز نامتعادل شود.
نقطه غیر طبیعی را میتوان با تشخیص سیگنال و ولتاژ هر نقطه تست پیدا کرد و در برخی موارد باید با مقایسه امپدانسِ هر نقطه تست، نقطه غیر طبیعی را پیدا کنند.
توجه داشته باشید که سیگنال CLK و سیگنال NRST دو مورد هستند که بیشترین احتمال ایجاد عدم تعادل ولتاژ را دارند.
4. نداشتن تراشه
فقدان تراشه در فرایند تعمیر هشبرد S11 به این معنی است که وقتی تست باکس بررسی میشود، همه 84 تراشه شناسایی نمیشوند. (در حقیقت اغلب تراشهها شناسایی نمیشوند). در زمانی که تراشههای غیرعادی، قابل تشخیص نیستند، لازم است که تراشه غیرعادی از طریق تست به طور دقیق مکانیابی شود.
برای مکانیابی میتوانید از روش قطع TX برای یافتن محل تراشه غیر طبیعی استفاده کنید. یعنی سیگنال TX یک تراشه را به زمین اتصال دهید، مثلاً بعد از اینکه خروجی tx 50مین تراشه، نزدیکِ دامنه ولتاژ زمین شد، از نظر تئوری، اگر همه تراشههای جلو نرمال باشند، تست باکس باید نشان دهد که 50 تراشه شناسایی شدهاند.
اگر همه 50 تراشه شناسایی نشدند، به این معنی است که ناهنجاری قبل از 50مین تراشه است. اگر 50 تراشه شناسایی شد، به این معنی است که تراشه غیر طبیعی بعد از تراشه 50ام است. از این دوگانگی برای پیدا کردن محل قرارگیری تراشه غیرعادی استفاده کنید.
5. زنجیره شکسته
زنجیره شکسته شبیه کمبود تراشه است. اما در زنجیره شکسته، همه تراشههایی که پیدا نمیشوند غیرعادی نیستند، بلکه تمام تراشههای بعد از تراشهی معیوب، به دلیل ناهنجاری خاصی، کار نمیکنند.
به عنوان مثال، یک تراشه میتواند کار کند، اما اطلاعات دیگر تراشهها را ارسال نمیکند. در این زمان، کل زنجیره سیگنال به طور ناگهانی به پایان میرسد و بخش زیادی از آن را از دست میدهد که به آن زنجیره شکسته می گویند.
به طور کلی زنجیره شکسته را میتوان با تست باکس نمایش داد. به عنوان مثال، هنگامی که تست باکس تراشهها را شناسایی میکند، تنها 14 تراشه شناسایی میشوند.
اگر تعداد تراشههای از پیش تعیین شده در تست باکس شناسایی نشوند، راه اندازی نیز نمیشوند. بنابراین فقط تعداد تراشههای شناسایی شده را نشان می دهد. در این زمان با توجه به عدد نمایش داده شده “14” میتوان مشکل را با تشخیص ولتاژ و امپدانس هر نقطه تستِ قبل و بعد از تراشه چهاردهم پیدا کرد.
6. عدم اجرا در پروسه تعمیر هشبرد S11
بدون اجرا به این معنی است که تست باکس نمیتواند اطلاعات تراشه هشبرد را تشخیص دهد. اما NO هش برد را نمایش میدهد. این پدیده شایعترین نوع است و دامنهی درگیرِ نقص نیز گسترده است.
(1عدم اجرا: ناشی از ولتاژ غیر طبیعی در یک دامنه ولتاژ خاص
مشکل را میتوان با اندازهگیری ولتاژ در هر دامنه ولتاژ پیدا کرد.
2) ناهنجاری یک تراشه باعث ایجاد ناهنجاری میشود
با اندازهگیری هر سیگنال نقطه تست میتوان آن را پیدا کرد.
سیگنال CLK : 0.9V ؛ سیگنال از تراشه 01 به تراشه 84 خروجی میدهد. در نسخه فعلی، تنها یک نوسان ساز کریستالی وجود دارد. تا زمانی که ناهنجاری یک سیگنال CLK وجود داشته باشد، تمام سیگنالهای بعدی غیر طبیعی خواهند بود. با توجه به جهت انتقال سیگنال، ناهنجاری را جستجو کنید.
سیگنال TX : 1.8V؛ این سیگنال از طریق تراشههای 01، 02 ،،،،، تا 84 منتقل میشود. زمانی که نقطه خاصی در روش باینری، غیر طبیعی باشد، میتوان آن را تشخیص داد.
سیگنال RX : 1.8V؛ این سیگنال از تراشههای 84،،،،،، به 02، 01 بازگردانده میشود. علت خطا را از طریق روند سیگنال تراشه تعیین کنید. وقتی هشبرد های S7 و S9 ران نمیشوند، سیگنال بالاترین اولویت را دارد، ابتدا این سیگنال را جستجو کنید.
سیگنال BO : 0V؛ زمانی که تراشه تشخیص داد سیگنال بازگشتی RI طبیعی است، این سیگنال را میتوان به سطح بالا کاهش داد، در غیر این صورت سطح آن بالا است.
سیگنال RST : 1.8V ؛ پس از روشن شدن هشبرد و درج سیگنال IO، سیگنال از 01، 02،،،،، تا 84 به آخرین تراشه منتقل میشود.
3) ناشی از تراشه VDD
با اندازهگیری اینکه آیا اختلاف پتانسیل بین دامنههای ولتاژ نرمال است یا خیر، به طور کلی، زمانی که ولتاژ VDD، 0.4 ولت است، ولتاژ نرمال هر نقطه تست در سایر دامنههای ولتاژ نیز 0.4 ولت است تا از تعادل بین دامنههای مختلف ولتاژ اطمینان حاصل شود.
7. هش ریت پایین و تعمیر هشبرد S11
هش پایین را می توان به موارد زیر تقسیم کرد:
- هنگامی که تست توسط جیگ تست انجام میشود، باکس، نانس کافی دریافت نمیکند و هش ریت کافی نیست و NG را نمایش میدهد:
در این پدیده، مشکل را از طریق اطلاعات چاپ پورت سریال تست باکس، مستقیماً از تعداد نانسهای برگشتی از هر تراشه تشخیص دهید. به طور کلی، تراشههایی با عدد نانس برگشتی کمتر از مقدار تنظیم شده، باید برای از بین بردن لحیم کاری کاذب و دلایل جانبی بررسی شوند. (یا تراشه را مستقیماً تعویض کنید.)
- هنگام تست جیگ تست، اگر پس از تنظیم و نصب ماینر، هش ریت پایین باشد:
بیشتر این وضعیت به شرایط اتلاف حرارت تراشه مربوط میشود. باید توجه ویژهای به چسب برای باله خنک کننده کوچکِ هر تراشه و عملکرد تهویه کل ماینر شود.
8. یک تراشه NG
هنگام تست از طریق تست باکس، اطلاعات پورت سریال تست باکس نشان میدهد که نانس بازگشتی تراشه کافی نیست یا صفر است. علاوه بر رفع مشکل لحیم کاری و اجزای جانبی، میتوان تراشه را مستقیماً جایگزین کرد.
VI . دستورالعملهای تعمیر ماینر و تعمیر هشبرد S11
1. در طول تعمیر ماینر S11، پرسنل تعمیر باید با عملکرد و جهت جریان هر نقطه تست، مقدار ولتاژ نرمال و مقدار امپدانس به زمین آشنا باشند.
2. آنها باید با لحیم کاری تراشه آشنا باشند تا باعث تغییر شکل کف PCB یا آسیب به پین نشوند.
3. تراشه BM1387 مورد استفاده S11 را نمیتوان با S9 و T9+ جابجا یا جایگزین کرد. (این تراشه یک تراشه کم مصرف است). 16 پین در دو طرف تراشه پک شده اند. قطبیت و مختصات باید در حین لحیم کاری، تراز باشند و نباید نادرست تراز شوند.
4. هنگام تعویض تراشه، چسب تثبیتکننده رسانای حرارتی اطراف تراشه باید تمیز شود تا از آسیب ثانویه تراشه، ناشی از آویزان شدن یا اتلاف حرارت در طول لحیم کاری آی سی جلوگیری شود.
● در هنگام تعمیر هشبرد S11 توجه کنید:
1. از آنجایی که باله خنککننده در پشت تراشه به آن متصل است، باید از کمی سرب تست مخصوص برای تشخیص سیگنال نقطه تست استفاده شود.
به غیر از فلزی که در انتهای اتصال قرار دارد، سایر قسمتهای سرب تست باید با یک لوله گرمای انقباضپذیر آببندی شوند تا از تماس همزمان سرب تست با پره خنککننده و نقطه تست جلوگیری شود.
به ویژه اختلاف ولتاژ بین ردیفهای بالا و پایین ولتاژ مدار زیاد است و در هنگام تماس با زمین (پره خنککننده) و نقاط تست در دامنههای مختلف ولتاژ باعث آسیب به تراشه میشود و باید توجه ویژهای به آن شود.
2. در لحیم کاری هنگام تعمیر هشبرد S11 ، از آنجایی که پرههای خنک کننده کوچک نزدیک به PCB در پشت تراشه وجود دارد، انتقال حرارت سریع است. بنابراین، برای کمک به گرمایش (حدود 200 درجه) در لحیم کاری لازم است از قسمت زیرین استفاده شود که میتواند کارایی را بهبود بخشد و آسیب برد PCB را کاهش دهد. اگر دستگاه گرمایشی زیرین وجود ندارد، قبل از تعویض تراشه، باله خنک کننده کوچک روی PCB پشت تراشه را بردارید.
در نهایت جهت تشخیص سریع انواع خطاهای جدید و تعمیر ماینر و همچنین تعمیر هشبرد S11 خود با بخش تعمیرات ما تماس بگیرید و رایگان مشاوره شوید.
بدون دیدگاه